Hajmalfilé med nudelwok

Sara ramlade över billig hajmalfilé på sitt jobb och jag letade fram ett recept genom att googla. "Hajmalfilé med nudelwok" lät rimligt så jag cyklade hem lite ingredienser från ICA. Receptet lyder:

  • 2 hajmalfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Mjöl
  • 200g äggnudlar
  • Röd paprika
  • Rödlök
  • Sockerärtor
  • Färsk ingefära
  • Färska korianderblad
  • Soja
  • Citron eller lime
  • -
  • Koka nudlarna. Klipp itu dem ett par gånger när de är kokta för att lättare blanda dem med grönsakerna. Strimla paprikan och dela sockerärterna mitt itu. Finhacka en bit ingefära. Fräs allting tillsammans i olja och tillsätt sedan nudlarna i pannan. Fräs allting tillsammans ett tag tills det ser bra ut. Häll på lite soja och pressad lime och krydda med salt och peppar. Avsluta med att hacka i färsk koriander.
  • -
  • Skär filéerna i bitar tvärs över. Vänd dem i mjöl, salt och peppar. Stek i olja i några minuter på var sida. Lägg all mat på en tallrik och ät.





Kommentarer
Postat av: Sis

Allt som lät så bra fram till koriandern!!!!

2010-04-10 @ 19:46:11
Postat av: Roxtar

Det är ju den som gört!

2010-04-10 @ 19:55:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0